David är länets bästa målgörare

David Larsson, Lillhärdal, är länets främste målgörare i fotboll den här säsongen.

Lillhärdal (JT). I divisionfem laget Lillhärdal spelar länets bästa målspottare i fotboll. Han heter David Larsson har fram till förra söndagen gjort 23 mål.
–Men ett par av mina mål har inte blivit registrerade, så det är nog ett par till, säger han och skrattar.

Det går bra för Lillhärdal i div. 5. Laget toppar serien efter sista hemmamatchen i söndags och har en mach kvar mot Bräcke. De slåss om seriesegern mot Frösö IF 2 som efter denna tidnings pressläggning har två matcher kvar. Full pott i de två matcherna och man vinner serien och kan gå upp i div. 4. Men vid poängförlust och seger för Lillhärdal i deras sista match är det Lillhärdal som vinner serien. Rafflande så det förslår!
Men – vill Lillhärdal gå upp en division?
–Ja, jag vet inte, det måste grabbarna i laget få avgöra om det blir aktuellt, säger tränaren Anders Roos.
En som gärna ser spel i div. 4 är David Larsson.
–Ja, jag tycker det skulle vara roligt. Tror dessutom att vi skulle klara oss bra, även om det blir tuffare lag att möta. Men vi ligger i topp i div. 5 och så stor skillnad kan de knappast vara, menar han.

25 gjorda mål imponerar. Hur kommer det sig? Tränaren Anders Roos:
–Han är snabb och löpvillig, men slarvig. Han gör mål på kanske var femte chans, så då förstår vad han skulle kunna uträtta.
Mer imponerande blir det när grabbarna i laget oftast roterar runt på olika platser i laget. Det är inte givet att David alltid ska spela på topp.
–Nej, vi har som målsättning att alla ska få spela och ha roligt, det är därför vi är med och spelar, förklarar Anders.

Han bor själv i Sveg men av truppens runt 20 grabbar är det bara två som inte bor i Lillhärdal, så samhörigheten är stark och kanske en del i lagets framgång. Men strax före avspark måste en av hemmalagets spelare lämna laget. Viktor Lundqvist blir kallad till Svegs sjukhus där han är vaktmästare. Ett dilemma för ett lag långt ner i seriesystemet, där jobb måste gå före fotbollen.
Målgörare av rang brukar ju snabbt uppmärksammas. Kanske blir nu David värvad till något lag högre upp i serien?
–Nja, haha, det är klart det kan hända, men det skulle vara stort att få vara med och föra upp laget i div. 4, sedan får vi se, säger David.
Sista hemmamatchen mot Järpen blev en jämn tillställning, trots en tvåmålsledning för Lillhärdal flera gånger under matchen. De var först i slutminuterna som hemmalaget lyckades rulla in bollen i Järpenmålet och säkra segern.
Och David Larsson, ja, han gick för en gångs skull mållös från planen.

Tränare Anders Roos säger att grabbarna själva får avgöra om de vill gå upp i div. 4 om det blir aktuellt.

Tränare Anders Roos säger att grabbarna själva får avgöra om de vill gå upp i div. 4 om det blir aktuellt.

 

Lillhärdal har bästa publiksnittet i div. 5, 110 personer per match brukar komma.

Lillhärdal har bästa publiksnittet i div. 5, 110 personer per match brukar komma.