Hur mår dina fötter?

Spabehandling för dina fötter

Tänk vad våra fötter och tår få stå ut med! De bär runt oss hela livet, i stort sett. Från det att vi börjar gå, till skolan, till jobbet, ut på jakt och på shoppingturen. När hösten kommer är det dags att stänga in dem i sockor, varma skor, pjäxor och skridskor.

Men innan vi gör det är det många som tar sig tid att pyssla om dem lite extra. Man kan välja att gå på en pedikyr eller en medicinsk fotvård för att fötterna ska få må så bra som möjligt. Men vad är skillnaden kan man då undra? Kort och gott är det att pedikyristen tar hand om utsidan av dina fötter medan den medicinska fortvårdaren kan se till det anatomiska och hjälpa till med större problem med dina fötter.

Medicinsk fotvård kan hjälpa dig med nageltrång, fotsvamp, hälsprickor, liktornar och mycket mer. Du kan också få hjälp att förebygga andra skador i fot och underben. En medicinsk fotvårdare har utbildning i att ta hand om specifika problemfötter som kan orsakats av tex. diabetes, psoriasis eller reumatism m.m.

Pedikyr är mer en spaupplevelse. Man filar och fixar fötterna och kan dekorera tånaglarna. Har du problem med t.ex. svamp eller vårtor kan du INTE gå till en pedikyrist. De kan, och får inte, behandla dina fötter så länge problemet kvarstår. Många går till pedikyristen för att få mjuka fötter och färgglada skimrande tånaglar. Nu kan man få lackbehandling som håller i veckor!

Oavsett vilka behov du har eller rättare, dina fötter har, så är båda behandlingarna utmärkta val vare sig du är man eller kvinna. Så varför inte ge dina trötta fötter lite extra kärlek. Det ska jag göra!

MÄRTA SJÖQVIST (text och bild)