Hon lever sin dröm

Det är kärleken till djuren är det som driver mig mest, säger Marlén

Marléne Ljungdahl 30 år Getbonde i Välje Hallen, känd från tidigare säsong av Bonde söker i TV4 älskar friheten att kunna leva och jobba med det hon brinner för. Det finns inget annat alternativ för mig att leva, än som jag gör, säger hon.

Men det är ingen dans på rosor att vara ung kvinna och bonde i Jämtlands inland och det är svårt att leva på enbart detta så Marléne jobbar därför extra med nattvak inne i Östersund. Det var för övrigt jobbarkompisarna på det särskilda boendet där hon jobbar som skickade in ansökan till TV4 om Marlenes medverkan till Bonde söker… En medverkan som hon inte ångar även om det var med en viss bävan hon gav sig in i att bli ”kändis” med allt vad det innebär. Hon känner sig dock stolt över sig själv som vågade och hon ser tacksamt tillbaka mot bland annat resan till Svalbard och möjligheten att få åka helikopter.

Marlena har 115 getter, höns , 6 hästar och två hundar. Under mjölkningssäsong mjölkas getterna varje dag. Två dagar i veckan, måndagar och torsdagar så levererar Marléne mjölk till mejerier ute i länet, det blir långa transporter som tar mycket tid men det finns idag inte något annat alternativ. Övrig tid är det mycket annat att göra som att mocka, fixa hagar, hämta sly till getterna mm, mm

Marlene drömmer om att ha en gårdsbutik där hon kan sälja ost, kött och skinn. Hon planerar även för en bakstuga för att kunna sälja tunnbröd och i visionen finns även att komma igång med vagns- och slädturer med hästarna på gården som är hennes andra stora intresse. Hennes devis är att man ska följa sitt hjärta och drivkraft, ”är det något man verkligen vill satsa på så ska man göra det” säger hon med eftertryck.

En sista undran från reporten är om det har blivit någon förändring sedan TV serien? -Nja svarar Marlén, jag lever fortfarande själv men dejtar då och då, fast ingen av dem från TV-tiden.