Tålmodig väntan på att få umgås…

Anna-Cecilia Johansson Soler och JP Alsaadh blev intervjuade av Patrick Sjöö om projektet KulturCrew. Foto: Camilla Olsson

I höstas fick Bräcke pengar till ett kulturprojekt för unga, och knappt hann glädjen sprida sig så kom coronarestriktionerna. Många planerade aktiviteter fick ställas in.

– Vi ska väl komma igång med öppna scener, någon dag när man får ha det, säger Camilla Olsson som är verksamhetschef vid Bräcke Folkets hus.

Projektet KulturCrew ska lära barn och unga att arrangera aktiviteter och samtidigt öka delaktighet och inflytande. Pengarna kommer från Allmänna arvsfonden.

Ett tiotal unga ingår i kärntruppen. JP Alsaadh som går i åttan och Anna-Cecilia Johansson Soler som går i sjuan blev intervjuade i Radio Jämtland om varför de engagerat sig.

– Man vill ha nåt att göra efter skolan, och få göra så att andra får ha roligt, sa JP Alsaadh.

– Det finns ganska lite att göra i Bräcke om man inte är intresserad av sport, berättade Anna-Cecilia Johansson Soler.

Ett tiotal unga tränar på att ordna event – och fler ska det bli. Foto: Camilla Olsson

Än så länge har det blivit julmusik med soppa och digital audition för Idol 2021.

– Tanken är att de ska göra event för unga och gamla. Vi ska rekrytera fler högstadieelever så att det efter tre år ska finnas massor av unga som vet att man får arrangera saker och hur det går till, säger Camilla.

Hon hoppas också att projektet är ett bra sätt att nå och bjuda in nyanlända.

– Vi har många vars föräldrar inte har någon erfarenhet från svensk arbetsmarknad. Då kan det här var en bra ingång, säger hon.