Sherzad skakar liv i Jämtkrogen som nöjespalats  

Sherzad Ali driver Shergrillen i Bräcke. Nu har han också börjat arrangera krogkvällar på Jämtkrogen. Foto: Simon Gunnholt.

Jämtkrogen har stått värd för mycket roligt genom åren: allt från danser till konserter och vanliga pubkvällar. 

Under de senaste åren har verksamheten skalats ner rejält. Det är bara nu bara rumsuthyrningen som finns kvar. Restaurangen stängde under pandemin.  

Men de nuvarande ägarna spjärnar inte heller emot om andra vill försöka väcka nöjeslivet.  

Sherzad Ali har som han uttrycker det “fått grönt kort” att när han vill anordna krogkvällar av olika slag. 

Det första försöket gjordes under julledigheten.  

– Jag tänkte att jag åtminstone skulle försöka. Hade det inte kommit folk så hade jag nog lagt ner planerna. Men det blev en grym kväll och det kom betydligt fler människor än vad jag hade förväntat mig, säger Sherzad Ali.  

Reaktionen från Bräckeborna har inte heller låtit väntat på sig. Många har förstås saknat de sena kvällarna på Jämtkrogen.  

– Det har varit tomt måste jag säga. Jag minns rockkvällarna på 90-talet speciellt. Jag har spelat där otaliga gånger och det är skitkul att Sherzad vill dra igång något, säger musikern Patrik Kuru.  

Sherzad Ali om reaktionerna: 

– Det är framför allt det som har varit så kul. Att se hur glada folk i byn blev. Det märks att de har saknat kvällarna på Jämtkrogen, säger han. 

Sherzad och hans kollegor på Shergrillen kommer nu att fortsätta satsningen.  

– Vi kommer att ha afterwork med dj och lite loungemusik nu den 4 mars. Det blir en trevlig krogkväll. Sedan kommer vi att ha påskmaskerad den 7 april. Den var tidigare en tradition i Bräcke så det tror jag många ser fram emot, säger Sherzad Ali.  

Kan du tänka dig ett ännu tätare program framöver? 

– Ja, absolut. Det blev en riktigt bra kväll senast och kommer det att fortsätta fungera så vill jag arrangera något oftare, säger han.  

SIMON GUNNHOLT