Det borde gå …

På väg ut på grusäventyr

YTTERHOGDAL (JGT) Det borde gå…Under Kristi flygarhelgen gästades Ytterhogdal av ett gäng MC-föraresom påolika typer av Adventuremotorcyklar samlats på Knoppergården för attmed den basen att utgå ifrån, kunnaavnjutaHärjedalska grus-och skogsvägar. Gästerna kom från stora delar av södra och mellersta Sverige menäven från Norge.Ägaren av Knoppergården, Maine Grip,har sett fram emot eventet medspänning. Arrangörerna MCOntours och Magne har nämligen lite samma inställningtill livet dvs ”Det borde gå…”

Så även om de30 sängplatserna som Värdshuset har att erbjuda blevfullbokade redan innan jul så fylldes det på med deltagare som då fick ordna med eget boende i husbilar/husvagnar/tält på den fina ställplatsen alldeles intill. Frukost och middag serverades dock till alla i Knoppergårdens resataurang. Under torsdagen samlandes åkarna på Ytterhogdals Motorbana för lite träning i sandkörning och i endurospåren som finns i området. Fredag och Lördag blev det guidade turer i olika nivåer för grupperna, allt från väldigt erfarna enduroförarae till rena nybörjare, så det fanns utmaningar till alla och några fick djävlas lite mer än andra. Allt under devisen ”Det borde gå…”

– Visst blir det kanske lite väl utmanande ibland, särskilt om man överskattar sin förmåga, så några mindre incidenser får man räkna med. Men tack och lov blir det sällan värre personskador än lite blåmärken, skrattar Magnus Öhrnell en av arrangörerna. -Det är också det som är det roliga dvs att alla får utmaningar för sin nivå. Under måltidspauser och på kvällarna samla alla och jämför dagenserfarenheter(och ett och annat blåmärke). Det som är kul att man sällan vet mer om personerna som är under helgen än namn, motorcykeltyp och var och en solika MC-erfarenheter.

TEXT OCH BILD

Camilla Olsson