I våras vann han VM-guld NU SKA MARCUS TÄVLA I USA

Det är en laddad Marcus Ogemar-Hellgren som nu åker över till USA för att som nykorad världsmästare tampas med eliten i Nordamerika.

ÖSTERSUND (JT). I våras tog han hem VM-guldet i skotercross. Om några veckor åker 22-årige Marcus Ogemar-Hellgren från Östersund till USA för att tävla mot proffsen i Nordamerika.

–Det är en dröm som nu blir verklighet, säger den unge världsmästaren.

Marcus sällar sig därmed till den allt större skara svenskar som tar chansen att åka över till USA för att om möjligt tjäna pengar på sin sport. Men det är få som åker över som nykorad världsmästare.

–Jag vet inte vilken betydelse det kan ha, men det ger ju mig ökat självförtroende. Och jag vet ju heller inte hur bra åkarna där borta är, så det ska bli spännande, medger Marcus.

Att det dessutom är fina prispengar att köra om gör ju inte saken sämre.

–Men det är inte det som lockar i första hand, utan jag vill se hur bra jag är i konkurrensen.

Tre tävlingar ska avverkas och han kommer att köra för Team Bauerly Racing med huvudkvarter i Sauk Rapids, Minnesota. Han åker över i början av november för att hinna bekanta sig med teamet och den nya racingskotern han ska köra på. Eftersom Lynx inte säljs i USA kommer han att tävla på en Ski-doo 600.

–Framvagnen är ju i princip densamma, det är boggin som skiljer, men jag tror jag kommer att vänja mig snabbt med den nya maskinen, säger Marcus.

Skotercrossen i USA är lite annorlunda mot i Skandinavien. Oftast mycket korta banor med rejält med snö som snabbt blir gropiga och svårkörda. Banor som Marcus tror ska passa honom bra.

–Jag ser fram emot att få tävla på tunga och utslagsgivande banor.

Skadan han ådrog sig i våras, strax efter VM-tävlingen, är nu läkt och Marcus har kunnat träna på hela sommaren.

–Har ett träningsprogram jag följer och det har fungerat bra.

Oavsett hur det nu går over there, så är Marcus tillbaka på hemmaplan efter jul med siktet inställt på att ta hem Arctic Cat Cup i Östersund och alla andra tävlingar.

-Konkurrensen blir bara hårdare för varje år och en VM-titel ger inga gratissegrar. Det blir nog till att kriga om varje placering, menar Marcus.