Urpremiär för Åre Winter Pride

ÅRE (JT). Åre Winter Pride, en parad av det mer färgglada slaget såg sig slingra nerför Åreskutan. Det var urpremiär för Prideparaden – en av många aktiviteter i Åres första Winter Pride, eller Fjällpride som den också kallas.

Paraden startade från VM 8:an. Man tog sig därefter ner i riktning mot byn via transportlederna och de lätta lederna, först till Fjällgården där många icke-skidåkare anslöt, därefter vidare till Hyddan och Timmerstugan för att via Pridetorget – alias Åre Torg – slutligen landa på Verandans after ski.

Therese Nordfeldt, som stolt håller upp Pridefanan, är projektledare för Åre Winter Pride. Hon är en av grundarna till Work Out Åre, som sedan starten vuxit för varje år. Therese vet att det tar tid att bygga upp ett event och är jättenöjd med de 200-250 personer som deltog i år.

– Paraden var den aktivitet som lockade flest deltagare, uppskattningsvis 150-200 personer, säger Therese, förutom after skin och det officiella Pridepartyt.

Åre Winter Pride har fått stort stöd från såväl företag som bybor. Finns något planerat för Åre Winter Pride 2016?

– Vi utvärderar just nu årets event och kommer inom kort att sätta ett nytt datum. Det vi vet att det kommer att hamna i april, säger Therese.