Bengts uppfinning underlättar husvagnsdockning

Produkten gör det möjligt att knuffa husvagnen i sidled och därmed slippa den tidskrävande dockningsprocessen.

STRÖMSUND (JT). Bengt Persson från Kyrktåsjö kom för ett och halvt år sedan med idén om en nytänkande produkt som kallas Tåsjö Glider. Produkten underlättar parkering av husvagn intill husvagnskur genom att vagnen knuffas in i sidled mot väggen.

I vintras började Tåsjö Glidern produceras i en fabrik i Dorotea.
–Produkten är till för husvagnsfolk som främst campar i vinterfjällen. Den ska underlätta parkering av husvagn intill husvagnskur vid långtidsuppställning, berättar han.
Glidern fungerar så att man backar in mot väggen och lämnar ungefär en halv meter. Sedan kopplas vagnen bort från bilen och med hjälp av Glidern kan den sedan skjutas i sidled mot väggen. Persson har själv konstruerat och fått produkten mönsterskyddad, vilket säkrar ensamrätten till både produktion och försäljning.

Näringslivschefen i Dorotea och Länsstyrelsen har varit till stor hjälp för Persson när det kommer till att få ut Glidern på marknaden. De har kommit med med tips, råd och kontakter, förklarar han.
–Jag uppskattar verkligen att de ställde upp. På bara en månad var allting klart. De var hela tiden positivt inställda till produkten och tyckte att jag hade en bra idé.
Idag åker Persson runt på marknader och presenterar och demonstrerar Glidern.
Persson har sökt patent för produkten även i Norge.

Michaela Hörnfeldt

Bengt Persson är mannen bakom uppfinningen.

Bengt Persson är mannen bakom uppfinningen.