Vem hinner läsa den skylten?

Femton meter innan skylten syns den fortfarande inte…

HÄRJEDALEN (JT). Oooops, vad var det där? Fler än en bilförare har väl hajat till när de kommer åkandes E45:an söderut och korsar kommungränsen till Härjedalen några kilometer innan Överhogdal.
I en svacka står en nyuppsatt skylt som välkomnar alla till Härjedalen. Så långt är allt gott och väl. Men hur man tänkt att de förbipasserande ska hinna se skylten och än mer hinna läsa vad som står på den är en gåta.
Skylten är placerad långt in i slyskogen och det är inte röjt framför skylten. Och på vägen råder 80 km/tim. Att hinna se skylten är i det närmaste omöjligt. Där skylten är placerad går vägen i en svacka samtidigt som kurvan lite längre fram är skymd. Ett par hundra meter längre söderut är det en lång raksträcka. Nog hade det väl varit betydlig läsvänligare och mindre trafikfarligt att sätta upp skylten där. Men det är klart, då hade den ju stått flera hundra meter in i kommunen…

…plötsligt dyker den upp och sedan är man förbi.

…plötsligt dyker den upp och sedan är man förbi.